Piškotový dortík s jahodami a vanilkovým krémem
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr krystal
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Dozdobení
- 10gramůCukr moučkový
- 1lžičkaMáta
- Krém
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůCukr krupice
- 3,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 3plátkyŽelatina
- 0,5decilitrLikér Cointreau
- 500gramůJahody zahradní
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
37 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Nejprve vyšleháme cukr s vejci do hladké pěny. Přidáme mouku a promícháme vařečkou. Těsto přemístíme do cukrářského šáčku a hladkou trubičkou naneseme na pergamenový papír tvary kolečka s průměrem cca 10 cm. V troubě přdehřáté na 180 °C pečeme cca 7-8 minut.
- 2Mezitím namočíme želatinu do studené vody. Polovinu šlehačky vyšleháme dotuha. Ve vodní lázni utřeme žloutky s cukrem, přidáme polovinu vyškrábnutého vanilkového lusku a ušlehanou smetanu. Želatinu zvolna rozpustíme na mírném ohni a vmícháme do připraveného krému. Přidáme zbylou šlehačku a dochutíme likérem.
- 3Upečené piškoty poklademe jahodami a sáčkem na ně naneseme krém. Přiklopíme dalším piškotem a na chladném místě necháme dortíky ztuhnout.
- 4Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, dozdobíme čerstvou mátou a případně ještě jahodami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.