Piškotový koláč s višněmi
50 min.
Ingredience
- 210gramůCukr moučkový
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 210gramůMouka pšeničná hrubá
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 500gramůVišně
- 10gramůCukr vanilka
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- Na plech
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Smícháme cukr se žloutky, vanilkou a nastrouhanou citronovou kůrou, třeme do zhoustnutí, poté přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků, mouku.
- 2Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech nebo do dortové formy, poklademe omytými višněmi, v rozpálené troubě upečeme do zlatova.
- 3Hotový koláč necháme vychladnout, posypeme vanilkovým cukrem, rozkrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.