Piškotový věnec s citronovou polevu a višněmi
75 min.
Ingredience
- 140gramůCukr moučkový
- 10gramůVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 10gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůRozinky tmavé
- 50gramůMandle
- 20gramůMáslo čerstvé
- 150gramůDžem rybízový
- 100gramůKompot višňový
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hrubá
- Poleva
- 250gramůCukr kostkový
- 1kusCitrony
- 0,25litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSirup bezinkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme cukr se žloutky, vanilkou a strouhanu citronovou kůrou a třeme cca 25 minut. Zlehka přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku, rozpuštěné, prochladlé máslo, očištěné rozinky a nasekané mandle.
- 2Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané věncové formy a v rozehřáté troubě upečeme dozlatova. Hotový věnec necháme vychladnout, vyklopíme, potřeme džemem a přelijeme citronovou polevou. Dozdobíme zavařenými višněmi a necháme ztuhnout.
- 3Na polevu zalijeme kostkový cukr vodou a sirupem a svaříme. Vlijeme do studené mísy a mícháme, dokud směs nezbělá. Přilijeme šťávu vymačkanou z citronu, promícháme a ihned polevu nalijeme na dort a uhladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.