Pistáciová rýže s mandlemi

50 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrozinky očistíme, omyjeme a osušíme. V pánvi nasucho opražíme mandle dozlatova. Do hrnce vlijeme mléko, přidáme hrozinky, mandle a rýži. Za stálého míchání krátce povaříme, poté vypneme vařič a na horké plotně necháme rýži ještě 30 minut táhnout. Nakonec přimícháme cukr, kardamom a 2 lžíce pistácií. Dochutíme růžovou vodou a rozdělíme do dezertních misek.
  • 2
    Granátové jablko rozčtvrtíme, rýži posypeme zbytkem pistácií, doplníme jablkem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.