Pistáciová rýže s mandlemi
50 min.
Ingredience
- 1lžíceMandle
- 350mililitrůMléko plnotučné
- 125gramůRýže basmati
- 2lžíceCukr třtinový
- 4lžičkyRůžová voda
- 1kusJablko granátové
- 1lžíceHrozinky
- 50gramůPistácie
- 0,25lžičkaKardamom
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky očistíme, omyjeme a osušíme. V pánvi nasucho opražíme mandle dozlatova. Do hrnce vlijeme mléko, přidáme hrozinky, mandle a rýži. Za stálého míchání krátce povaříme, poté vypneme vařič a na horké plotně necháme rýži ještě 30 minut táhnout. Nakonec přimícháme cukr, kardamom a 2 lžíce pistácií. Dochutíme růžovou vodou a rozdělíme do dezertních misek.
- 2Granátové jablko rozčtvrtíme, rýži posypeme zbytkem pistácií, doplníme jablkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.