Pistáciové frappé s rýžovými tyčinkami

48 min.
Itálie

Ingredience

    • 480gramůZmrzlina pistáciová
    • 15gramůDroždí
    • 1špetkaSůl
    • 2lžíceCukr krupice
    • 60gramůMouka rýžová
    • 280mililitrůMléko polotučné
    • 160gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme rozdrobené droždí, 40ml mléka, 80ml vody, špetku soli a vypracujeme měkké, pružné těsto.
  • 2
    Z těsta vytvarujeme kouli, zakryjeme utěrkou a necháme vykynout do dvojnásobného objemu.
  • 3
    Poté vyklopíme těsto na vál a nakrájíme na cca 15-18 dílků. Z každého vytvarujeme váleček.
  • 4
    Tyčinky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme cukrem a pečeme 8min v troubě předehřáté na 190C.
  • 5
    Mezitím připravíme frapé. V mixéru rozmixujeme zmrzlinu, zbytek mléka a cca 15kostek rozdrceného ledu.
  • 6
    Frapé rozlijeme do sklenic, dozdobíme čerstvým ovocem a podáváme s rýžovými tyčinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.