Pistáciové frappé s rýžovými tyčinkami
48 min.
Ingredience
- 480gramůZmrzlina pistáciová
- 15gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 2lžíceCukr krupice
- 60gramůMouka rýžová
- 280mililitrůMléko polotučné
- 160gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme rozdrobené droždí, 40ml mléka, 80ml vody, špetku soli a vypracujeme měkké, pružné těsto.
- 2Z těsta vytvarujeme kouli, zakryjeme utěrkou a necháme vykynout do dvojnásobného objemu.
- 3Poté vyklopíme těsto na vál a nakrájíme na cca 15-18 dílků. Z každého vytvarujeme váleček.
- 4Tyčinky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme cukrem a pečeme 8min v troubě předehřáté na 190C.
- 5Mezitím připravíme frapé. V mixéru rozmixujeme zmrzlinu, zbytek mléka a cca 15kostek rozdrceného ledu.
- 6Frapé rozlijeme do sklenic, dozdobíme čerstvým ovocem a podáváme s rýžovými tyčinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.