Pistáciové koule
30 min.
Ingredience
- 250mililitrůVoda pitná
- 220gramůPistácie
- 230gramůMléko odtučněné sušené
- 5gramůKardamom
- 25mililitrůRůžová voda
- 1špetkaŠafrán
- 80gramůMandle mleté
- 100gramůCukr krupice
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Pistácie vyloupeme, nadrtíme a smícháme se sušeným mlékem. V hrnci přivedeme k varu vodu, přisypeme cukr a povaříme, dokud nevznikne cukrový sirup. Přidáme mletý kardamom, špetku šafránu, růžovou vodu, promícháme a přimícháme pistáciovou směs. Důkladně promícháme, za stálého míchání vaříme ještě 5 minut.
- 2Hrnec odstavíme, necháme trochu vychladnout, vytvarujeme koule, obalíme v mletých mandlích a dáme do lednice ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.