Pistáciové makronky s čokoládou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
40

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
52 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
258 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků, špetky soli a limetkové šťávy ušleháme tuhý sníh. Potom do něj postupně zašleháváme cukr, limetkovou kůru a nakonec najemno nasekané pistácie. Utvoříme hladké těsto.
  • 2
    Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 160°C. Těsto vyválíme a vykrajujeme z něj kolečka, která klademe na plech. Pečeme v troubě 30 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  • 3
    Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a vršek makronek čokoládou polijeme a posypeme najemno nasekanými pistáciemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.