Pistáciové makronky s čokoládou
55 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceLimetková šťáva
- 250gramůCukr moučkový
- 1lžičkaLimetková kůra
- 50gramůPistácie
- Zdobení
- 100gramůČokoláda hořká
- 50gramůPistácie
Počet porcí:
40Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
52 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
258 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Z bílků, špetky soli a limetkové šťávy ušleháme tuhý sníh. Potom do něj postupně zašleháváme cukr, limetkovou kůru a nakonec najemno nasekané pistácie. Utvoříme hladké těsto.
- 2Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 160°C. Těsto vyválíme a vykrajujeme z něj kolečka, která klademe na plech. Pečeme v troubě 30 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- 3Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a vršek makronek čokoládou polijeme a posypeme najemno nasekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.