Pistolety

80 min.
Francie

Ingredience

    • 1lžičkaDroždí
    • 375mililitrůVoda pitná
    • 500gramůMouka pšeničná hladká
    • 1špetkaSůl
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
34 mg
Vápník
2 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí nasypeme do mísy a přidáme 300 ml vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět ve vodě, poté přidáme mouku a špetku soli. Těsto promícháme, aby vzniklo měkké těsto. Zakryjeme a necháme 20 minut kynout na teplém místě.
  • 2
    Těsto vyklopíme na pomoučený pracovní stůl a minimálně 5 minut hněteme. Těsto pak vrátíme do mísy a necháme další hodinu a půl kynout na teplém místě. Poté těsto lehce promícháme a opět necháme 45 minut kynout.
  • 3
    Těsto rozdělíme na 8 kousků a vytvarujeme z nich kuličky. Kuličku posypeme moukou a stlačíme rukojetí vařečky natolik, že nám kuličku téměř rozdělí vejpůl. Pak každou pistoletu posypeme moukou a dáme na plech. Plech zakryjeme a necháme ještě 25 minut kynout. Pak už jen stačí dát do trouby a nechat péct při 220 stupních Celsia cca 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.