Pita chléb
35 min.
Ingredience
- 500gramůMouka chlebová
- 1lžičkaDroždí sušené
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 300mililitrůVoda pitná
- 1šálekOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1011 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
64 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s droždím, cukrem a solí. Vyhloubíme důlek, vlijeme 4 lžíce oleje a 300 ml vlažné vody. Vše promícháme a vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a těsto necháme kynout na teplém místě asi 1 hodinu.
- 2Na pomoučeném válu těsto prohněteme a rozdělíme na 8 dílů. Každý díl vyválíme na placku o průměru asi 20 cm.
- 3Placky položíme na plechy pomaštěné olejem, přikryjeme fólií potřenou olejem a necháme dokynout ještě 20 minut.
- 4Potom každou placku potřeme olejem a pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia.
- 5Upečené pita chleby podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.