Pita s medem
40 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej stolní
- 6gramůKypřicí prášek do pečiva
- 4lžíceMed včelí
- 10gramůSůl
- 3,5decilitryVoda pitná
- 1000gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
974 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
5 g
Sacharidy
200 g
Vláknina
8 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do mísy si prosejeme kg hladké mouky s 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, přidáme 10 g soli a budeme pomalu přilévat 2 - 3,5 dl vlažné vody. Pomocí vidličky spojíme těsto s vodou, které si potom z mísy přendáme na moukou posypaný vál (50 - 100 g) a rukama těsto důkladně vypracujeme. Pokud bychom přidali moc vody, přisypeme trošku mouky.
- 2Těsto by mělo mít tužší konzistenci, ale musí být vláčné a nesmí se lepit. Válečkem ho rozválíme na placku do 3 cm, přeneseme na plech vymazaný olejem a popícháme ho na více místech vidličkou.
- 3Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C dozlatova.
- 4Horkou pitu potřeme medem, nakrájíme porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.