Pita s medem

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžíceOlej stolní
    • 6gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 4lžíceMed včelí
    • 10gramůSůl
    • 3,5decilitryVoda pitná
    • 1000gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
974 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
5 g
Sacharidy
200 g
Vláknina
8 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy si prosejeme kg hladké mouky s 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, přidáme 10 g soli a budeme pomalu přilévat 2 - 3,5 dl vlažné vody. Pomocí vidličky spojíme těsto s vodou, které si potom z mísy přendáme na moukou posypaný vál (50 - 100 g) a rukama těsto důkladně vypracujeme. Pokud bychom přidali moc vody, přisypeme trošku mouky.
  • 2
    Těsto by mělo mít tužší konzistenci, ale musí být vláčné a nesmí se lepit. Válečkem ho rozválíme na placku do 3 cm, přeneseme na plech vymazaný olejem a popícháme ho na více místech vidličkou.
  • 3
    Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C dozlatova.
  • 4
    Horkou pitu potřeme medem, nakrájíme porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.