Pita s ovčím sýrem
75 min.
Ingredience
- náplň
- 8lžicMáslo čerstvé
- 2decilitryMléko plnotučné
- 500gramůSýr balkánský
- 0,25lžičkaPepř bílý
- 0,25lžičkaSůl
- 6kusůVejce slepičí
- 6lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 8gramůMáslo čerstvé
- 600gramůListové těsto
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
57 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na tuto pitu nejdříve připravíme náplň.
- 2V pánvi rozpustíme 5 lžic másla a do něj vmícháme hladkou mouku.
- 3Přidáme 2 dl mléka a za stálého míchání vaříme asi 5 minut.
- 4Osolíme, opepříme a necháme vychladnout - občas promícháme, aby se nám neudělal na povrchu škraloup.
- 5Do vychladlé omáčky postupně zamícháme vejce a nastrouhaný balkánský sýr.
- 6Z listového těsta vyválíme 6 tenkých placek v průměru asi 25 cm. Na plech vymazaný máslem opatrně položíme první plát těsta, potřeme rozpuštěným máslem a 1/5 náplně se sýrem.
- 7Na náplň znovu položíme druhý plát těsta, potřeme máslem a náplní. Takto opakujeme, ale poslední šestý plát těsta jen potřeme máslem.
- 8Vložíme do dobře vyhřáté trouby a pečeme 40-45 minut při 200 °C.
- 9Teplou pitu nakrájíme na porce a servírujeme s rajčatovým salátem.
- 11
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.