Pita s ovčím sýrem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
57 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na tuto pitu nejdříve připravíme náplň.
  • 2
    V pánvi rozpustíme 5 lžic másla a do něj vmícháme hladkou mouku.
  • 3
    Přidáme 2 dl mléka a za stálého míchání vaříme asi 5 minut.
  • 4
    Osolíme, opepříme a necháme vychladnout - občas promícháme, aby se nám neudělal na povrchu škraloup.
  • 5
    Do vychladlé omáčky postupně zamícháme vejce a nastrouhaný balkánský sýr.
  • 6
    Z listového těsta vyválíme 6 tenkých placek v průměru asi 25 cm. Na plech vymazaný máslem opatrně položíme první plát těsta, potřeme rozpuštěným máslem a 1/5 náplně se sýrem.
  • 7
    Na náplň znovu položíme druhý plát těsta, potřeme máslem a náplní. Takto opakujeme, ale poslední šestý plát těsta jen potřeme máslem.
  • 8
    Vložíme do dobře vyhřáté trouby a pečeme 40-45 minut při 200 °C.
  • 9
    Teplou pitu nakrájíme na porce a servírujeme s rajčatovým salátem.
  • 11

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.