Pitta chléb
50 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 300mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
2 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
68 mg
Cukr
856 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme droždí, zalijeme 100ml vody a přidáme cukr. Necháme pět minut rozpouštět a pak vmícháme sůl, olej a mouku. Pořádně zamícháme a přidáváme zbytek vody, dokud nezískáme lepkavé těsto.
- 2Těsto vyklopíme na pomoučený pracovní stůl a aspoň 10 minut hněteme, než získáme pružné těsto. Poté vrátíme zpět do mísy a necháme 30 minut kynout. Těsto nyní rozdělíme na 8 kousků a z každého vytvarujeme kuličku. Z té pak vyválíme hubenou placku o průměru cca 20 centimetrů a zakryjeme ji utěrkou, aby mohla po následujících 15 minut opět kynout.
- 3Plech mezitím vysypeme moukou a dáme ohřát do trouby, kterou předehřejeme na 220 stupňů. Potom placku položíme na plech a necháme 5 až 10 minut péct. Placku na závěr zabalíme do utěrky, aby neokorala.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.