Pivní dort s čokoládovou polevou a se šlehačkovým krémem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
46 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, solí, rozpuštěným máslem, kakaem, pivem, vejci a zakysanou smetanou. Vypracujeme hladké těsto, které vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v troubě, kterou jsme předehřáli na 170 °C, zhruba 45–50 minut. Dort necháme zchladnout ve formě a poté ho vyklopíme.
  • 2
    Vychladlý dost přelijeme čokoládovou polevou, necháme ztuhnout a zdobícím sáčkem ozdobíme připravenou čokoládovou šlehačkou.
  • 3
    Ke zdobení si připravíme čokoládovou polevu a šlehačkový krém.
  • 4
    Na polevu ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření s tukem, nevaříme.
  • 5
    Na krém svaříme v rendlíku šlehačku, poté odstavíme a vmícháme máslo a rozlámanou čokoládu. Pečlivě rozmícháme dohladka a necháme pod fólií v chladničce vychladit. Poté z ní vyšleháme hustou šlehačku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.