Pivní dort s čokoládovou polevou a se šlehačkovým krémem
80 min.
Ingredience
- 300gramůMouka polohrubá
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 260gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 1gramMáslo čerstvé
- 80gramůKakao
- 250mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůZakysaná smetana
- Na krém
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůČokoláda hořká
- Na polevu
- 200gramůČokoláda na vaření
- 70gramůTuk
- Na vymazání formy
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
46 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, solí, rozpuštěným máslem, kakaem, pivem, vejci a zakysanou smetanou. Vypracujeme hladké těsto, které vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v troubě, kterou jsme předehřáli na 170 °C, zhruba 45–50 minut. Dort necháme zchladnout ve formě a poté ho vyklopíme.
- 2Vychladlý dost přelijeme čokoládovou polevou, necháme ztuhnout a zdobícím sáčkem ozdobíme připravenou čokoládovou šlehačkou.
- 3Ke zdobení si připravíme čokoládovou polevu a šlehačkový krém.
- 4Na polevu ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření s tukem, nevaříme.
- 5Na krém svaříme v rendlíku šlehačku, poté odstavíme a vmícháme máslo a rozlámanou čokoládu. Pečlivě rozmícháme dohladka a necháme pod fólií v chladničce vychladit. Poté z ní vyšleháme hustou šlehačku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.