Pivní halušky se sýrem a pórkem
40 min.
Ingredience
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 1litrVoda pitná
- 3kusyPórek
- 1špetkaPepř bílý
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
23 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, vajec, piva a špetky soli vypracujeme hustší těsto. Část těsta nastrouháme (na struhadle na halušky) přímo do vroucí osolené vody. Když halušky vyplavou, vybereme je a vložíme do zapékací mísy.
- 2Očištěný pórek nakrájíme na kolečka silná asi 1cm, osmahneme na másle, osolíme a opepříme. Částí pórku a nastrouhaným sýrem posypeme halušky v zapékací míse.
- 3Po částech připravujeme další halušky, vrstvíme je s pórkem a sýrem do mísy. Pokrm zapékáme v troubě, až se sýr roztaví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.