Pivní halušky se sýrem a pórkem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
23 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, vajec, piva a špetky soli vypracujeme hustší těsto. Část těsta nastrouháme (na struhadle na halušky) přímo do vroucí osolené vody. Když halušky vyplavou, vybereme je a vložíme do zapékací mísy.
  • 2
    Očištěný pórek nakrájíme na kolečka silná asi 1cm, osmahneme na másle, osolíme a opepříme. Částí pórku a nastrouhaným sýrem posypeme halušky v zapékací míse.
  • 3
    Po částech připravujeme další halušky, vrstvíme je s pórkem a sýrem do mísy. Pokrm zapékáme v troubě, až se sýr roztaví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.