Pivní jablečný koláč
35 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 150mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- Na náplň
- 6kusůJablka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceCukr krupice
- 1,5lžičkySkořice mletá
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Na vál prosejeme mouku, do důlku vlijeme pivo, osolíme a nastrouháme tuhé máslo. Vypracujeme hladké těsto, vyválíme z něj placku o velikosti větší než koláčová forma, kterou vyložíme pečicím papírem.
- 2Těsto přeneseme do formy, poklademe jablky, která jsme oloupali, vykrojili jsme jádřince, nakrájeli na plátky a zakapali citronovou šťávou. Jablka zaprášíme skořicí, cukrem a poklademe lístky másla.
- 3Okraje koláče překryjeme těstem, které přesahovalo přes kraj formy, a pečeme zhruba 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.