Pivní medové lívance se skořicí
16 min.
Ingredience
- 100mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 100mililitrůMléko polotučné
- 120gramůMouka pšeničná hladká
- 12gramůCukr krupice
- 4lžíceMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1kusCukr skořicový
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
26 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
288 mg
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Do vroucího piva vlijeme mléko, zašleháme mouku s kypřicím práškem, cukr, med, strouhanou citronovou kůru a sůl. Pečlivě šleháme, až vznikne hladká řidší hmota.
- 2Sběračkou lijeme těsto do vymazaného lívanečníku a smažíme dozlatova. Usmažené lívance obalujeme ve skořicovém cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.