Pivní medové lívance se skořicí

16 min.
Evropa

Ingredience

    • 100mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 120gramůMouka pšeničná hladká
    • 12gramůCukr krupice
    • 4lžíceMed včelí
    • 1špetkaSůl
    • 1kusCukr skořicový
    • 100mililitrůOlej rostlinný
    • 0,5lžičkaCitronová kůra
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
26 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
288 mg
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vroucího piva vlijeme mléko, zašleháme mouku s kypřicím práškem, cukr, med, strouhanou citronovou kůru a sůl. Pečlivě šleháme, až vznikne hladká řidší hmota.
  • 2
    Sběračkou lijeme těsto do vymazaného lívanečníku a smažíme dozlatova. Usmažené lívance obalujeme ve skořicovém cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.