Pivní polévka s jablky
40 min.
Ingredience
- 200gramůChléb celozrnný pšenično-žitný
- 600mililitrůVoda pitná
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžíceCukr krupice
- 80gramůHrozinky
- 2kusyJablka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,5kusSkořice celá
- 0,5lžičkaSůl
- Na nočky
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2lžičkyCukr krupice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Nakrájený chleba rozvaříme ve vodě, umixujeme, přidáme hrozinky, skořici, sůl, cukr, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru a vaříme. Do polévky přidáme jablka, která jsme oloupali, vykrojili jádřince a jablka nakrájeli na tenké plátky. Na závěr vlijeme pivo a asi 1/4 hodiny povaříme. Poté polévku odstavíme, vmícháme žloutek a sněhové nočky, které vykrajujeme z tuhého sněhu, který jsme ušlehali z bílku a cukru. Polévku přiklopíme a nočky necháme dojít alespoň 5 minut. Už nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.