Pivní polévka se smetanou a rýží
23 min.
Ingredience
- 800mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 35gramůCukr krupice
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 120gramůRýže dušená
- 0,25kusSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V misce rozšleháme žloutky se smetanou. Rýži připravíme obvyklým způsobem.
- 2V hrnci v pivu rozmícháme cukr, přidáme skořici a vaříme. Jakmile se pivo začne vařit, hrnec odstavíme a do piva zašleháme smetanu se žloutky. Poté vmícháme uvařenou rýži. Před podáváním vyjmeme skořici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.