Pivní pomazánka z tvrdého sýra
15 min.

Ingredience
- 120gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaSolamyl
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
1 g
Cukr
112 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Tvrdý sýr nastrouháme najemno. Vajíčko v hrnku rozšleháme s polovinou piva, v druhé polovině piva rozmícháme Solamyl.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hořčici, nastrouhaný sýr a rozšlehaná vajíčka, směs za stálého míchání zahustíme rozpuštěným Solamylem a mícháme ji, až zhoustne. Pomazánku podle chuti osolíme a ještě teplou ji mažeme na plátky veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.