Pivní škvarkové placičky
60 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 25gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 200gramůVepřové škvarky
- 8lžicZakysaná smetana
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
13 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
188 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme mouku, do důlku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, dvě lžíce vlažné vody, mírně v důlku promícháme a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme umleté škvarky, přilijeme pivo, sůl, smetanu a vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou na teple asi hodinu kynout.
- 2Z vykynutého těsta rozválíme obdélník, složíme z něj obálku a necháme ji na válu asi dvacet minut kynout. Těsto znovu rozválíme a složíme do tvaru obálky, opět necháme kynout. Z vykynutého těsta rozválíme placku, vykrajujeme z ní kolečka, která klademe na plech vyložený pečicím papírem. Rádýlkem uděláme křížem mělké zářezy, placičky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě, až jsou placičky růžové.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.