Pivní štrúdl krokodýl
55 min.

Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůTuk ztužený
- 1hrstOřechy vlašské
- 1lžíceStrouhanka
- 400mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1hrstHrozinky
- 1lžičkaCukr skořicový
- 6kusůJablka
- 700gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1029 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
53 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
8 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, tuku a piva vypracujeme těsto a vytvarujeme krokodýla.
- 2Rozválené těsto posypeme strouhankou, na ni dáme strouhaná jablka, posypeme kousky vlašských ořechů, rozinkami, skořicovým cukrem a poklademe kousky másla.
- 3Těsto zabalíme, dáme na plech, potřeme vajíčkem a pečeme dorůžova při 180 stupních.
- 4Poté pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.