Pivní sýrové topinky
15 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,2decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 8plátkůChléb konzumní
- 1špetkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
7 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
519 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nivu rozdrobíme. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm polovinu nakrájené cibule, přilijeme pivo a přidáme rozdrobený sýr. Směs za stálého míchání dochutíme paprikou a solí.
- 3V druhé pánvi na rozehřátém oleji opečeme plátky chleba. Topinky potřeme pomazánkou, rozložíme je na plech s pečicím papírem a krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 4Topinky podáváme teplé, posypané zbylou nakrájenou cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.