Pizza Margherita Ambiente

33 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
25 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
2 g
Cukr
163 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto na pizzu Ambiente:
  • 2
    Smícháme hladkou mouku, nejraději italskou 00 caputo, s rozdrobeným čerstvým droždím. Osolíme, přilijeme vodu, dobře promícháme a propracováváme rukama v hladké těsto, které se nesmí lepit na ruce. Podle potřeby přiléváme vodu nebo podsypáváme moukou. Těsto necháme aspoň hodinu vykynout.
  • 3
    Vykynuté těsto rozdělíme na části po cca 300 g. Z jednotlivých kusů těsta vyválíme bochánky, které necháme přiklopené kynout přes noc. Z těsta pak vyválíme tenké základy pro pizzu.
  • 4
    Nakynuté bochánky těsta rozválíme na jednotlivé pizzy. Těsto tvarujeme výhradně rukama, nikdy nepoužíváme váleček. Drcená rajčata propasírujeme přes hrubý cedník a rajčatovou hmotu rozetřeme doprostřed pizzy. Přidáme celé lístky bazalky, a na hrubé kousky nakrájenou mozzarellu, posypeme strouhaným parmezánem a vše pokapeme směsí olivového a slunečnicového oleje.
  • 5
    Pizza by se měla péct 1 minutu v peci rozpálené na 500°C, případně 3 minuty v normální troubě vyhřáté na maximum.
  • 6
    Po vyndání z trouby počkáme asi 20 vteřin, pak pizzy rozkrájíme. Během této doby těsto natáhne chuť a vůni všech ingrediencí.
  • 8

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.