Pizza Margherita Ambiente
33 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyPassata (drcená rajčata)
- 60gramůOlej olivový
- 60gramůOlej slunečnicový
- 500gramůMozzarella
- 200gramůSýr Parmezán
- 10gramůBazalka
- Těsto na pizzu Ambiente [47097]
- 150gramůDroždí
- 1,4kilogramyMouka pšeničná hladká
- 75gramůSůl
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
25 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
2 g
Cukr
163 mg
Postup přípravy
- 1Těsto na pizzu Ambiente:
- 2Smícháme hladkou mouku, nejraději italskou 00 caputo, s rozdrobeným čerstvým droždím. Osolíme, přilijeme vodu, dobře promícháme a propracováváme rukama v hladké těsto, které se nesmí lepit na ruce. Podle potřeby přiléváme vodu nebo podsypáváme moukou. Těsto necháme aspoň hodinu vykynout.
- 3Vykynuté těsto rozdělíme na části po cca 300 g. Z jednotlivých kusů těsta vyválíme bochánky, které necháme přiklopené kynout přes noc. Z těsta pak vyválíme tenké základy pro pizzu.
- 4Nakynuté bochánky těsta rozválíme na jednotlivé pizzy. Těsto tvarujeme výhradně rukama, nikdy nepoužíváme váleček. Drcená rajčata propasírujeme přes hrubý cedník a rajčatovou hmotu rozetřeme doprostřed pizzy. Přidáme celé lístky bazalky, a na hrubé kousky nakrájenou mozzarellu, posypeme strouhaným parmezánem a vše pokapeme směsí olivového a slunečnicového oleje.
- 5Pizza by se měla péct 1 minutu v peci rozpálené na 500°C, případně 3 minuty v normální troubě vyhřáté na maximum.
- 6Po vyndání z trouby počkáme asi 20 vteřin, pak pizzy rozkrájíme. Během této doby těsto natáhne chuť a vůni všech ingrediencí.
- 8
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.