Pizza s cuketou a cherry rajčátky

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu:
  • 2
    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  • 4
    Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 5
    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  • 6
    Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci slunečnicového oleje a mrkev na ní 10 minut restujeme.
  • 7
    Rajčátka omyjeme a překrojíme na polovinu. Cuketu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka.
  • 8
    Korpus pizzy potřeme rajčatovým protlakem, poklademe na něj kolečka cukety, orestovanou mrkev, kousky rajčat, osolíme, posypeme bazalkou a nastrouhaným parmazánem. Zakápneme olivovým olejem.
  • 9
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu pečeme asi 30 minut. Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.