Pizza s cuketou a cherry rajčátky
70 min.
Ingredience
- Náplň
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 12gramůCukr krupice
- 15gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 215mililitrůVoda pitná
- 2mililitryOlej olivový
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu:
- 2Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- 3Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 4Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 6Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci slunečnicového oleje a mrkev na ní 10 minut restujeme.
- 7Rajčátka omyjeme a překrojíme na polovinu. Cuketu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka.
- 8Korpus pizzy potřeme rajčatovým protlakem, poklademe na něj kolečka cukety, orestovanou mrkev, kousky rajčat, osolíme, posypeme bazalkou a nastrouhaným parmazánem. Zakápneme olivovým olejem.
- 9Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu pečeme asi 30 minut. Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.