Pizza s jehněčím a krůtím masem a cibulovou náplní
55 min.
Ingredience
- 250gramůJehněčí maso mleté
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusRajčata
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaKoření Italia
- 1kusVejce slepičí
- 170gramůStrouhanka
- 1kusCibule
- 2lžičkyCukr moučkový
- 150gramůMozzarella
- 250gramůKrůtí maso
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
31 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Formu na pizzu nebo dortovou formu (průměr 23 cm) potřeme olejem.
- 2Troubu zapneme na 190°C. Velké rajče zalijeme vroucí vodou, po 30 vteřinách z vody vytáhneme, odstraníme slupku a nakrájíme na plátky.
- 3Mleté libové jehněčí maso a čerstvě mleté krůtí maso, chilli koření, italskou bylinkovou směs, malé vejce a bílou strouhanku v míse pořádně promícháme. Pak masovou směs přesuneme do vymazané formy, dřevěnou vařečkou upěchujeme na celé dno a 25 minut pečeme, vypečenou šťávu slijeme.
- 4Na rozehřátém oleji 6 minut smažíme nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek; po přidání práškového cukru a sušeného tymiánu smažíme dalších 10 minut, dokud nezkaramelizuje cibule.
- 5Gril předehřejeme na vysokou teplotu. Zkaramelizovanou cibuli, plátky mozarelly a rajčat poklademe na masovou směs a grilujeme 3-5 minut, až se mozarella rozteče.
- 6Nakrájíme na velké díly a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.