Pizza s krevetami a chobotnicí

25 min.

Ingredience

    • 12kusůChobotnice
    • 2lžíceOlej olivový
    • 2stroužkyČesnek
    • 2lžícePyré rajčatové
    • 16kusůAnčovičky konzervované
    • 75gramůMozzarella
    • 75gramůSýr Parmezán
    • 400gramůKrevety tygří - loupané
    • 500gramůTěsto na pizzu
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
958 kcal
Bílkoviny
95 g
Tuky
36 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
3 g
Cukr
201 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety a chobotnice omyjeme, dobře osušíme, nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme, ančovičky osušíme, nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, nakrájené krevety a chobotnice, za stálého míchání smažíme přibližně 3 minuty, až jsou krevety růžové a chobotnice zprůhlední.
  • 3
    Těstovou pizzovou placku potřeme rajčatovým pyré, na ně dáme smažené krevety a chobotnice, nakrájené ančovičky, posypeme mozzarellou. Na plechu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 220 stupňů a pečeme 10 - 12 minut, dokud sýr nemá zlatavou barvu.
  • 4
    Upečenou pizzu můžeme podle chuti ještě posypat strouhaným Parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.