Pizza s rukolou a plody moře
45 min.

Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 16kusůAnčovička - filety
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůRukola
- 1hrstSýr Parmezán
- 500gramůTěsto na pizzu
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 200gramůSépie
- 200gramůMozzarella
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
943 kcal
Bílkoviny
93 g
Tuky
34 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na 220 stupňů předehřejeme troubu a necháme hřát dva pečící plechy.
- 2Opláchneme a osušíme krevety.
- 3Rozehřejeme olej v pánvi se silným dnem. Přidáme česnek, krevety a sépiové kroužky a 3 minuty smažíme za stálého míchání, dokud krevety nezrůžoví a sépie nezprůhlední.
- 4Placky těsta potřeme rajčatovým protlakem a rozložíme navrch osmažené mořské plody, ančovičky a mozzarellu.
- 5Pizzy přemístíme na plechy, dáme do trouby a 12 minut pečeme, dokud sýr nezezlátne.
- 6Ozdobíme rukolou a parmazánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.