Pizza - základní těsto I.

20 min.
Itálie

Ingredience

    • 15gramůDroždí
    • 2lžíceOlej stolní
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 1špetkaSůl
    • 0,5šálekMléko polotučné
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1127 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
19 g
Sacharidy
197 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme kvásek - do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme na teplém místě vzejít.
  • 2
    Mezitím do mísy prosijeme mouku, osolíme, vmícháme olej a vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto.
  • 3
    Posypeme je moukou, přikryjeme utěrkou a necháme ještě na teple vykynout.
  • 4
    Dávka tohoto těsta vystačí na 1 kulatou formu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 21. 8. 2015
Pizza - základní těsto I.
Těsto na pizzu dělávám trochu jinak, vyzkoušela jsem nyní tento recept. Potřebovala jsem trochu více mléka než uvádí recept, ale to taky záleží, jakou máme mouku. Pekla jsem na kulatém plechu o průměru 31 cm. Pizza byla hrubší, spíš je toto množství na celý plech. Hodnotím tak nějak středně.😉