Pizza - základní těsto II.

20 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1896 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
13 g
Sacharidy
388 g
Vláknina
19 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme kvásek - do vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme sůl a cukr a necháme na teplém místě vzejít.
  • 2
    Mezitím si do mísy prosijeme mouku, přidáme vzešlý kvásek, vejce, zbytek vody a vypracujeme hladké těsto. Lehce je posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout.
  • 3
    Dávka vystačí na 1 plech.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 9. 2015
Pizza - základní těsto II.
Dělávám pizzu z jiného těsta, z hladké mouky a bez vejce. Chtěla jsem vyzkoušet tento recept, ale hned v úvodu jsem neměla odvahu dát sůl přímo k droždí do kvásku a tak jsem ji zamíchala do mouky. Dala jsem 1 lžičku, 1 špetka na půlkila mouky je docela málo. K mouce jsem pak při zadělávání přidávala více vody než uvádí recept, bylo jí málo. Dávka z 500 g mouky je na 2 plechy! Dělala jsem dvě velké kulaté pizzy, ale příště, pokud nějaké příště bude, bych raději těsto rozválela na celé 2 plechy, aby bylo ještě tenší. Množství droždí je odpovídající. Těsto se dá dobře rozválet přímo na papíře na pečení nebo na teflovové fólii na pečení. Používám ji už léta, jen se na ni nesmí krájet nožem. Aby fólie neklouzala na pracovní desce stolu, tak desku mírně navlhčíme vodou.
Anonymní uživatel
pá 2. 9. 2016
Pizza - základní těsto II.
DĚKUJEME ŽE JSTE SE PODĚLILA O POZNATKY DÍKY VÁM SE UŽ URČITĚ POVEDE !!