Placka se škvarky

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
31 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme hladkou mouku, bílé víno, drobně pokrájené škvarky, žloutek, sůl a připravený kvásek (20 g kvasnic rozmíchaných v 0,5 dl vlažné vody s lžičkou cukru). Těsto vymícháme, přendáme na pomoučený vál a ručně vypracujeme hladké těsto, které poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme odpočinout 30 minut.
  • 2
    Potom těsto rozválíme, potřeme rozpuštěným sádlem, přehneme napůl, znovu rozválíme a necháme 10 minut v klidu. Toto opakujeme ještě alespoň 2x. Nakonec těsto rozválíme na výšku asi 2 cm, skleničkou vykrajujeme koláčky, které poklademe na plech, potřeme rozšlehaným bílkem, některé posypeme kmínem, některé pepřem, sezamem, hrubou solí apod.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 10-15 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.