Placka sypaná jahodami

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
48 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech na pečení vymažeme tukem, předehřejeme troubu na 200°C.
  • 2
    V míse promícháme mouku, 1/4 šálku krupicového cukru, sůl a prášek do pečiva. Do směsi postupně přiléváme 1 šálek smetany až do vytvoření žmolků. Těsto spojíme, nehněteme.
  • 3
    Z těsta vytvarujeme válec a z něho krájíme asi 1 cm silné plátky, ty klademe na připravený plech. Pečeme 15 minut dozlatova. Plátky necháme vychladnout. Jednotlivé plátky koláčů potřeme rozmixovanou směsí z rozmačkaných jahod, zbytku cukru a smetany.
  • 4
    Koláčky můžeme ozdobit celou jahodou a mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.