Placky s mákem a povidly
40 min.
Ingredience
- 600gramůMouka polohrubá
- 30gramůDroždí
- 300mililitrůMléko polotučné
- 50gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 200gramůPovidla švestková
- 70gramůMák mletý
- 40gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 160gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaCukr krupice
- 50mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
23 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do hrnku nalijeme 100 ml vlažného mléka, přidáme rozdrobené droždí, špetku krupicového cukru a necháme na teplém místě vzejít.
- 2V míse promícháme mouku s moučkovým cukrem, přidáme 10 gramů změklého másla, vejce, špetku soli, zalijeme zbytkem mléka a vypracujeme těsto. Necháme v teple vykynout.
- 3Těsto vyválíme na slabší plát, ze kterého vykrajujeme menší placky. Necháme je kynout ještě pár minut. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo a placky na něm smažíme z obou stran dozlatova.
- 4Povidla naředíme vodou, mletý mák smícháme s vanilkovým cukrem. Placky pomažeme zředěnými povidly a posypeme mákem s cukrem. Rozdělíme je na talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.