Placky z dušeného zelí

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
45 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
6 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze zelí odkrojíme zvadlé a poškozené listy, odkrojíme košťál a nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do kastrolu na rozpálený olej. Přilijeme smetanu a pod poklicí dusíme, až je zelí měkké. Poté dobře vmícháme krupici, cukr a za stálého míchání na mírném plameni vaříme zhruba 10 minut.
  • 2
    Uvařené zelí necháme prochladnout a vmícháme rozšlehaná vejce. Ze směsi tvarujeme placky, které obalíme v prosáté strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.
  • 3
    Placky podáváme s kysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.