Plánická specialita ze švestkových povidel
12 min.
Ingredience
- 3decilitryVoda pitná
- 5lžicPovidla švestková
- 3špetkySůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSkořice mletá
- 0,5lžíceMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
8 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
40 mg
Cukr
2 mg
Postup přípravy
- 1Do rendlíku dáme 2.5 dl vody a 4-5 lžic švestkových povidel. Za stálého míchání necháme přejít varem, přidáme sůl, špetku skořice, máslo a Maizenu rozmíchanou v 0.5 dl vody.
- 2Nakonec omáčku znovu necháme přejít varem a podle chuti ji můžeme osladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.