Plátečky ze srnčí kýty v těstíčku

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůSrnčí kýta
    • 60gramůOlej rostlinný
  • Na omáčku
  • Na těstíčko
    • 4lžíceMouka pšeničná hladká
    • 0,5lžíceSolamyl - bramborový škrob
    • 1kusVejce slepičí
    • 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
34 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
858 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme omáčku a těstíčko na obalování kýty.
  • 2
    Omáčka: Nakrájíme cibuli nadrobno, přimícháme čerstvý ananas nakrájený na kostičky, papriky zbavené semen a nakrájené nadrobno a nastrouhaný zázvor. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme papriku, ananas, vmícháme sójovou omáčku, kečup, Solamyl rozmíchaný ve vývaru, zázvor a sůl. Omáčku lehce provaříme.
  • 3
    Těstíčko: Smícháme vodu, mouku, rozšlehané vejce a Solamyl.
  • 4
    Plátečky kýty namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji dorůžova.
  • 5
    Smažené maso smícháme s omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.