Plátečky ze srnčí kýty v těstíčku
30 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí kýta
- 60gramůOlej rostlinný
- Na omáčku
- 100gramůPaprika zelená
- 1kusCibule
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceOmáčka sójová
- 3lžíceKečup jemný
- 120gramůAnanas
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 0,5lžičkaZázvor celý
- 0,5lžičkaSůl
- Na těstíčko
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,5lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 1kusVejce slepičí
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
34 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
858 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme omáčku a těstíčko na obalování kýty.
- 2Omáčka: Nakrájíme cibuli nadrobno, přimícháme čerstvý ananas nakrájený na kostičky, papriky zbavené semen a nakrájené nadrobno a nastrouhaný zázvor. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme papriku, ananas, vmícháme sójovou omáčku, kečup, Solamyl rozmíchaný ve vývaru, zázvor a sůl. Omáčku lehce provaříme.
- 3Těstíčko: Smícháme vodu, mouku, rozšlehané vejce a Solamyl.
- 4Plátečky kýty namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji dorůžova.
- 5Smažené maso smícháme s omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.