Plátky jablek v pivním těstíčku

23 min.
Německo

Ingredience

    • 600gramůJablka
    • 70gramůMouka pšeničná hladká
    • 100mililitrůOlej rostlinný
  • Na obalení
    • 80gramůCukr moučkový
    • 0,25lžičkaSkořice mletá
  • Na těstíčko
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
25 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse promícháme žloutky s pivem, vodou, moukou, solí a vanilkovým cukrem. Do hladkého těsta „zabalíme“ tuhý sníh ušlehaný z bílků. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na silnější plátky, obalíme v mouce a namáčíme v těstíčku.
  • 2
    Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, necháme na ubrousku okapat a obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.