Plátky jablek v pivním těstíčku
23 min.
Ingredience
- 600gramůJablka
- 70gramůMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůOlej rostlinný
- Na obalení
- 80gramůCukr moučkový
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- Na těstíčko
- 250gramůMouka polohrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1kusCukr vanilka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
25 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1V míse promícháme žloutky s pivem, vodou, moukou, solí a vanilkovým cukrem. Do hladkého těsta „zabalíme“ tuhý sníh ušlehaný z bílků. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na silnější plátky, obalíme v mouce a namáčíme v těstíčku.
- 2Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, necháme na ubrousku okapat a obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.