Plátky svíčkové na rozmarýnu
34 min.
Ingredience
- 1600gramůHovězí svíčková
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 2lžíceSůl mořská
- 10gramůNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Maso nařežeme na tenké plátky a podáváme na rozpálené pánvi z litiny nebo varné keramiky s olivovým olejem tak, že se opeče až během cesty na stůl. Je-li pánev dobře rozpálená, maso se správně upeče a uvnitř zůstane šťavnaté a růžové.
- 2Rozmarýn nasekáme nadrobno a čerstvý zelený pepř rozdrtíme v hmoždíři.
- 3Hovězí svíčkovou pokrájíme na plátky silné půl cm, které rozložíme na pracovní desku vedle sebe. Plátky okořeníme nahrubo rozdrceným zeleným pepřem a rozmělněným čerstvým rozmarýnem.
- 4Silnou litinovou, popřípadě keramickou pánev dobře rozpálíme, dno zalijeme dobrým olivovým olejem a na něj rovnoměrně rozložíme okořeněné plátky svíčkové.
- 5Maso ihned na pánvi servírujeme osolené hrubou mořskou solí. Vhodnou přílohou jsou ogrilované plátky bagety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.