Plátky svíčkové na rozmarýnu

34 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
35 g
Vláknina
141 mg
Vápník
43 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nařežeme na tenké plátky a podáváme na rozpálené pánvi z litiny nebo varné keramiky s olivovým olejem tak, že se opeče až během cesty na stůl. Je-li pánev dobře rozpálená, maso se správně upeče a uvnitř zůstane šťavnaté a růžové.
  • 2
    Rozmarýn nasekáme nadrobno a čerstvý zelený pepř rozdrtíme v hmoždíři.
  • 3
    Hovězí svíčkovou pokrájíme na plátky silné půl cm, které rozložíme na pracovní desku vedle sebe. Plátky okořeníme nahrubo rozdrceným zeleným pepřem a rozmělněným čerstvým rozmarýnem.
  • 4
    Silnou litinovou, popřípadě keramickou pánev dobře rozpálíme, dno zalijeme dobrým olivovým olejem a na něj rovnoměrně rozložíme okořeněné plátky svíčkové.
  • 5
    Maso ihned na pánvi servírujeme osolené hrubou mořskou solí. Vhodnou přílohou jsou ogrilované plátky bagety.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.