Plátky z kýty plněné kysaným zelím

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
436 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené plátky z kýty na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a posypeme mletým kmínem. Na polovinu plátku klademe vymačkané a pokrájené zelí a na proužky nakrájenou oloupanou klobásu. Plátek zavineme a upevníme jehlou.
  • 2
    Nakrájenou slaninu v hlubším rendlíku škvaříme, poté na ni vložíme závitky a po všech stranách je osmažíme. Závitky vyjmeme a na slanině osmažíme drobně krájenou cibuli. Závitky vrátíme do rendlíku, mírně podlijeme a pod poklicí dusíme. V průběhu dušení maso obracíme, podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso vyjmeme z rendlíku, šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou a osmažíme. Poté mouku rozšleháme s vodou a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Na závěr vložíme zpět závitky, abychom je prohřáli.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.