Plátky z kýty plněné kysaným zelím
70 min.
Ingredience
- 4plátkyVepřová kýta
- 2špetkyKmín mletý
- 2špetkySůl
- 120gramůKlobása Dunajská
- 60gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 600mililitrůVoda pitná
- 150gramůZelí kysané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
436 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené plátky z kýty na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a posypeme mletým kmínem. Na polovinu plátku klademe vymačkané a pokrájené zelí a na proužky nakrájenou oloupanou klobásu. Plátek zavineme a upevníme jehlou.
- 2Nakrájenou slaninu v hlubším rendlíku škvaříme, poté na ni vložíme závitky a po všech stranách je osmažíme. Závitky vyjmeme a na slanině osmažíme drobně krájenou cibuli. Závitky vrátíme do rendlíku, mírně podlijeme a pod poklicí dusíme. V průběhu dušení maso obracíme, podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso vyjmeme z rendlíku, šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou a osmažíme. Poté mouku rozšleháme s vodou a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Na závěr vložíme zpět závitky, abychom je prohřáli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.