Plátky z telecí kýty na žampiónech
30 min.

Ingredience
- 800gramůTelecí kýta
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2hrstiPetržel kudrnka
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
21 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
741 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a najemno nasekáme. Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, na okrajích nařízneme a osolíme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, plátky masa v něm z obou stran prudce opečeme, pak je vyjmeme a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
- 3V oleji po opékání masa osmažíme nakrájené žampióny, přilijeme k nim pivo s trochou vody, přimícháme máslo a mouku a osolíme. Do pánve dáme zpět plátky masa a vše krátce prohřejeme. Porce masa podáváme s rýží, přelité šťávou a posypané nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.