Plátky z telecí kýty na žampiónech

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
21 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
741 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a najemno nasekáme. Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, na okrajích nařízneme a osolíme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, plátky masa v něm z obou stran prudce opečeme, pak je vyjmeme a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
  • 3
    V oleji po opékání masa osmažíme nakrájené žampióny, přilijeme k nim pivo s trochou vody, přimícháme máslo a mouku a osolíme. Do pánve dáme zpět plátky masa a vše krátce prohřejeme. Porce masa podáváme s rýží, přelité šťávou a posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.