Platýz na žampionech
30 min.
Ingredience
- 4plátkyPlatýz - filety
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1lžičkaSůl celerová
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 90gramůMáslo čerstvé
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 4kusyRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Pergamenový papír dáme na mřížku grilu a na něj položíme plátky ryb. Postříkáme je limetkovou šťávou a posypeme celerovou solí a pepřem. Plátky zapékáme na rozpáleném grilu 8 minut, bez obracení.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm houby cca 5 minut.
- 3V pánvičce prohřejeme pokrájená rajčata. Houby i se šťávou z pánve a rajčata z pánvičky rozdělíme na talíře s jednotlivými porcemi platýza.
- 4Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.