Plecovník
100 min.
Ingredience
- Na náplň
- 600gramůUzené maso vařené
- Na potření
- 150mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Na těsto
- 40gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 260gramůBrambory vařené
- 0,5lžičkaSůl
- 3lžičkyKmín celý
- 1špetkaFenykl obecný
- 150mililitrůVoda pitná
- 1kilogramMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1236 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
61 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem.
- 2V misce utřeme rozdrobené droždí s cukrem, přidáme lžíci vlažné vody a lžíci mouky. Necháme vzejít.
- 3Do mísy prosejeme mouku, v níž jsme promíchali sůl a koření. Přidáme ustrouhané vařené brambory, vzešlé droždí a teplé vody tolik, aby vzniklo hladké, nelepivé těsto. Pod utěrkou je necháme na teple kynout.
- 4Z vykynutého těsta tvarujeme ovál, položíme na něj uzenou plec, ovál uzavřeme a spojenou stranou položíme na vyložený plech. Pod utěrkou chléb necháme zhruba 2 hodiny kynout.
- 5Poté potřeme osolenou vodou, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Po 20 minutách teplotu trouby snížíme na 180 °C a dopečeme. Celkově pečeme 50 – 70 minut, v závislosti na velikosti chleba.
- 6Upečený chleba opět potřeme slanou vodou. Chléb dáme vychladnout na mřížku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.