Pletený chléb s mangem a rozinkami

210 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1197 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
72 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
11 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava pečení: Plech na pečení vytřeme 1 lžící másla, vál pomoučíme 2 lžícemi hladké mouky a troubu připravíme k předehřátí na 220°C.
  • 2
    Těsto: Rozinky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme je na sítku okapat. Do větší mísy prosijeme mouku s droždím a s cukrem, směs okořeníme 1 lžičkou soli a 1 lžičkou zázvoru. Potom k surovinám přidáme změklé máslo, které se surovinami zpracujeme rukama.
  • 3
    Po zpracování surovin s máslem přidáme do těsta ještě mangové pyré, vlažnou vodu, med a okapané rozinky a ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na poloviny.
  • 4
    Z každé poloviny vyválíme na pomoučeném vále delší válec, dlouhý
  • 5
    asi 25 cm. Oba válce pak stočíme dohromady - podobně jako vánočku.
  • 6
    Těstový pletenec přeneseme na připravený pečící plech, přikryjeme utěrkou a necháme asi 40 minut kynout na teplém místě. Nakynutý chléb potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 30 minut dozlatova. Hotový chléb zní při poklepání dutě.
  • 7
    Servírování: Tento chlebový moučník před servírováním pocukrujeme asi 2 lžícemi moučkového cukru, nakrájíme na krajíčky a servírujeme vychladlý, jako moučník.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.