Pletýnky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
833 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí spolu se špetkou cukru rozpustíme ve vlažném mléce. Mouku vsypeme do mísy, vyhloubíme důlek a vlijeme do něj mléko s droždím. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 10 minut kynout. Potom přidáme rozpuštěné, vychladlé máslo, vejce, sůl a vypracujeme těsto.
  • 2
    Po vykynutí těsto rozdělíme na 30 dílků, rozválíme do válečků a po dvou je stočíme do pletýnek. Obalíme v cukru a urovnáme na plech vyložený pečicím papírem.
  • 3
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.