Pletýnky
45 min.
Ingredience
- 15gramůDroždí
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 200gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
833 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Droždí spolu se špetkou cukru rozpustíme ve vlažném mléce. Mouku vsypeme do mísy, vyhloubíme důlek a vlijeme do něj mléko s droždím. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 10 minut kynout. Potom přidáme rozpuštěné, vychladlé máslo, vejce, sůl a vypracujeme těsto.
- 2Po vykynutí těsto rozdělíme na 30 dílků, rozválíme do válečků a po dvou je stočíme do pletýnek. Obalíme v cukru a urovnáme na plech vyložený pečicím papírem.
- 3Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.