Pletýnky z celozrnného těsta s ořechy

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a olej, přisypeme smíchané oba druhy mouky a sušený žitný kvásek. Doprostřed uděláme malý důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu cukr.
  • 2
    Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání zkontrolujeme hustotu těsta a v případě potřeby přilijeme vodu. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.
  • 4
    Pracovní plochu posypeme moukou a do těsta zapracujeme jemně nasekané ořechy. Těsto rozdělíme na 12 stejných dílů a z každého vyválíme 3 nebo 4 válečky, z kterých upleteme housky.
  • 5
    Přendáme je na vymazaný plech a necháme pod utěrkou kynout, dokud nemají dvojnásobný objem.
  • 6
    Pletýnky potřeme mlékem, plech s nimi vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme 15 až 20 minut do zlatavé barvy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.