Plněná rajčata s křenovou šlehačkou
20 min.
Ingredience
- 8kusůRajčata
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceKřen
- 2lžíceŘeřicha
- 3lžíceKukuřice cukrová
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
117 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Velká zralá rajčata omyjeme, osušíme a odřízneme jim vršky tak, aby se z nich vytvořila poklička i se stopkou. Rajčata vydlabeme pomocí lžíce, vydlabaný vnitřek osolíme a posypeme bílým pepřem.
- 2Očištěný a omytý křen jemně nastrouháme. Nakládanou cukrovou kukuřici scedíme. Omyjeme a drobně nakrájíme řeřichu.
- 3Do mísy vlijeme smetanu, kterou vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na hustou šlehačku. Do šlehačky zamícháme nastrouhaný křen s řeřichou a naplníme rajčata. Ozdobíme je kukuřicí, zakryjeme odřezanými vršky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.