Plněná vejce
18 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 150gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 2lžíceKapary sterilované
- 180gramůPaprikové lusky čerstvé
- 50mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
25 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
352 mg
Cukr
938 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozřízneme na půlky. Spodek bílku seřízneme kvůli stabilitě vajec při servírování.
- 2Z vajec lžičkou vydlabeme žloutky a propasírujeme je přes síto. Osolíme a smícháme s hořčicí, sýrem a mlékem.
- 3Do vzniklé směsi vmícháme nadrobno pokrájené kapary a papriku.
- 4Vaječnou směsí naplníme připravené bílky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.