Plněná vejce zapékaná
35 min.
Ingredience
- 4kusySardelové řezy
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2šálkyStrouhanka
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 8kusůVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
464 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 17 vajec uvaříme ve vodě natvrdo, podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky a prolisujeme. Přidáme půl lžíce másla, prolisované vykostěné sardele, jedno vejce, jeden žloutek a strouhanky tolik, aby se z hmoty daly vytvořit kuličky o málo větší, než vařený žloutek.
- 2Každou kuličku obalíme do poloviny ve strouhance a zasadíme ji neobalenou stranou do bílků.
- 3Takto připravená vejce klademe do půlkou lžíce másla vymaštěné zapékací mísy, zalijeme trochou smetany, pokapeme zbylým máslem a pečeme 5 - 10 minut, až se smetana vypeče a nádivka zrůžoví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.