Plněná vejce zapékaná

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
464 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    7 vajec uvaříme ve vodě natvrdo, podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky a prolisujeme. Přidáme půl lžíce másla, prolisované vykostěné sardele, jedno vejce, jeden žloutek a strouhanky tolik, aby se z hmoty daly vytvořit kuličky o málo větší, než vařený žloutek.
  • 2
    Každou kuličku obalíme do poloviny ve strouhance a zasadíme ji neobalenou stranou do bílků.
  • 3
    Takto připravená vejce klademe do půlkou lžíce másla vymaštěné zapékací mísy, zalijeme trochou smetany, pokapeme zbylým máslem a pečeme 5 - 10 minut, až se smetana vypeče a nádivka zrůžoví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.