Plněné hrušky s pomerančovým šodó

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky omyjeme a jádřince vykrojíme dlouhým nožem. Otvor rozšíříme do tvaru trychtýře. Hrozinky a piniová semínka nasekáme nahrubo. Pomeranč omyjeme a osušíme. Kůru okrájíme a šťávu vymačkáme. Amaretti rozlámeme a smícháme s hrozinkami a piniovými semínky, přidáme pomerančovou šťávu. Směsí naplníme hrušky.
  • 2
    Na pánvi necháme zkaramelizovat 2 lžíce cukru, zředíme bílým vínem a za stálého míchání necháme povařit, dokud se neoddělí hrudky karamelu. Do toho posadíme hrušky, přidáme pomerančovou kůru, zakryjeme pokličkou a necháme 10 minut dusit. Potom hrušky vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 3
    V misce ušleháme žloutky, 1 lžíci cukru a marsalu. Mísu vložíme do horké vodní lázně a dále šleháme, dokud směs nezhoustne. Po lžičkách přidáváme vývar z pánve do ušlehané pěny. Hrušky servírujeme se šodó.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.