Plněné křehké košíčky
25 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 4kusyRajčata
- 200gramůSýr balkánský
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 12kusůKřehké košíčky
- 150gramůSýr Čedar
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
27 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očistíme šalotku, drobně ji pokrájíme a dáme do misky. Rajčata omyjeme, spaříme horkou vodou, oloupeme je, nakrájíme na kostičky a přidáme k šalotce. Balkánský slaný sýr pokrájíme na kostičky. Kopr omyjeme a drobně posekáme. Očistíme a omyjeme žampiony a pokrájíme nadrobno. Sýr, žampiony a kopr přidáme do mísy k rajčatům, ochutíme pepřem a přimícháme olivový olej.
- 2Připravenou směsí naplníme křehké košíčky (hotový výrobek), ozdobíme je nastrouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme je při 200°C přibližně 8-10 minut. Podáváme je teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.