Plněné květákové taštičky

50 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1844 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
179 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Polovinu z něj smícháme s moukou, 200 ml vody, 1/2 lžičkou soli a v hnětači cca 10 minut zpracováváme těsto. Zabalíme do fólie a necháme odpočinout cca 20 minut v lednici.
  • 2
    Mezitím si připravíme náplň. Květák opláchneme, očistíme a rozdělíme na malé růžičky. Rajčata spaříme vroucí vodou, odstraníme jadérka a nakrájíme nadrobno. Oloupaný zázvor nastrouháme najemno. Zbytek másla rozehřejeme a podusíme na něm zázvor. Přidáme květák, hrášek, rajčata a zakryté dusíme cca 10 minut doměkka. Osolíme a dochutíme garam masalou.
  • 3
    Připravené těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenkou placku. Nakrájíme na čtverečky o velikosti cca 10 cm. Na každý z nich dáme 2 lžičky náplně a přeložíme do tvaru trojúhelníku. Okraje stiskneme vidličkou.
  • 4
    Fritovací olej rozpálíme na 180 °C a taštičky v něm smažíme cca 1-2 minuty dozlatova. Osušíme na papírové utěrce a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.